Dejting guide och tips

Nätdejting tips är en sida dedikerad till att hjälpa människor att lyckas med dejting på nätet. Dock så får vi ibland frågor som är mer generella, som sträcker sig bortom dejtingsajter, utan är mer grundläggande och kopplade till de sociala interaktioner som dejting medför.

Vi har därför nu satt ihop denna artikelserie som en guide för att hjälpa alla människor förstå grunderna kring dejting och hur man bäst lär sig handskas med de situationer man kan finna sig själv i när man väl börjar dejta. Allt för att du ska göra ett bra intryck och lyckas med dejting.

Till dejting artiklarna »

Innan du sätter igång och läser våra dejting artiklar så kan vi redan här dela med oss av dessa snabba tips:

Dejting är enklast om du har roligt

Människor har väldigt bra instinkter. Precis som en gamla klyschan om hur hundar vet när man är rädd så gäller samma princip för människor på dejt. Den person du träffar kommer kunna känna av ifall du är avslappnad eller tycker att situationen är jobbig. Det är såklart roligast att umgås med människor som är bekväma och avslappnade, vilket medför att en avslappnad och genuin inställning är grundläggande för att lyckas bra med dejting.

Nu vet vi vad du tänker: ”Det går väl inte att bara bestämma sig för att vara bekväm?” Nej, det kan ju tyckas lättare sagt än gjort att ”bara vara avslappnad och ha roligt”, som på beställning bara för att man finner sig på en dejt. Det finns dock en enkel grundläggande teknik som är bra att lära sig när man börjar med dejting, just för att kunna göra ett bra intryck.

Imperativ – en teknik för att lyckas med dejting

En av de mest grundläggande förutsättningar för att göra ett bra intryck på en dejt är att samtalet löper fritt och smidigt. Få människor är bekväma med tystnader och samtal som stakar sig fram. För att göra ett gott intryck kan därför en teknik som lätt får samtalet att flyta på göra stor skillnad. Den mest grundläggande sådana tekniken är att tänka på imperativ.

Imperativ är en verbform med vilken man formulerar en uppmaning. Uppmaningar i en konversation kan få den mest svårpratade person att öppna upp, vilket ju är ett av grundsyftena med dejting – att lära känna andra människor. Vilken typ av uppmaning bör man använda sig av i ett samtal på en dejt? Små enkla saker som exempelvis:
-Berätta mer om..
-Säg mig vad tycker du om..
-Beskriv för mig..

Denna form av direkta uppmaningar medför att den andra personen i samtalet för en väldigt tydlig uppmaning att du är intresserad av vad den har att säga. Vilket för många gör det lättare att ta plats och faktiskt vilja dela med sig, vilket är precis vad man vill uppnå i den här dejting kontexten.

Vi kommer bygga vidare på den här guiden löpande med nytt innehåll. Så kika gärna tillbaka snart för fler tips! Om du redan nu känner dig sugen att prova det du lärt dig på riktigt så rekommenderar vi att du testar en av våra rekommenderade dejtingsajter för att snabbt och enkelt hitta någon att gå på dejt med.