Kategorier
dejting

Seriös dejting

Det finns idag en uppsjö av olika dating sidor och dating appar. Sammantaget finns det något för alla individer och preferenser, då dessa dejtingsidor och appar ofta har lite olika inriktning. Det är dock inte uteslutande positivt, då det stora utbudet medför att det kan vara svårt för den enskilda individen att veta vart man ska vända sig. Om du aldrig har testat dejtingsajter, hur vet du vart du ska börja?

Enligt vår erfarenhet är det extra viktigt att hitta rätt slags dejtingsajt när du är ute efter seriös dejting. Det beror helt enkelt på att kraven både på funktionalitet, men också på användarbasen är betydligt högre när man vill syssla med mer seriös dejting på nätet.

Så hittar du en dejtingsajt för seriös dejting

1. Testa en etablerad tjänst

Vårt bästa råd för att hitta en seriös dejting sajt är enkelt – testa en vedertagen och väletablerad tjänst först. Det är ofta en genväg till att hitta rätt. Vår rekommendation är dejtingsidan Match. Det är nämligen en av de äldsta och mest välutvecklade dejtingsidorna i Sverige. Det medför också att de haft lång tid på sig att etablera ett varumärke som står för seriositet samt därför lockar till sig människor som är ute efter seriös dejting.

Enligt Match själva så är de ”Sveriges mest seriösa dejtingtjänst”. Detta citat är baserat på en undersökning som utförts under 2017 av en tredje part, där tusen nätdejtare i Sverige fick tycka-till. Om undersökningen hittat den yttersta sanningen är svårt att säga, men det faktum att Match gör dessa typer av undersökningar tyder på att de är intresserade av att lära sig mer om sin publik och försöka vidare etablera sig som en seriös aktör.

2. Undvik reklam-tjänsterna

För att hitta en seriös dejtingsajt är det klokt att undvika de dejtingsidor som är uteslutande reklamfinansierade. Det innebär att de inte erbjuder någon betalversion utan tjänar alla sina pengar på att visa reklam för sina medlemmar. Ett exempel på en sådan sida är Happy Pancake.

Varför ska du undvika dessa gratis dejtingsidor? Jo det säger sig självt att om de tjänar mer pengar desto fler medlemmar de har, så kommer de sänka trösklarna så mycket som möjligt för att få in alla de kan. Detta medför en stor risk att deras medlemsbas kommer bestå till stor del av människor som inte är så värst intresserade, som testar mest för att det är lätt och gratis, och därför kan klassas som oseriösa nätdejtare.

3. Lite motstånd i början bådar gott

En seriös dejting tjänst har ofta någon form av matchmaking funktion. Det innebär att de försöker para ihop medlemmar som sannolikt kommer passa bra ihop, baserat på någon slags personlighets-analys eller liknande. För att göra en sådan analys så behöver dejtingsajten veta en hel del om sina medlemmar, information de alltså behöver samla in som en del av registreringsprocessen. Detta kan alltså användas som en tumregel: Desto mer information som samlas in i början, desto mer avancerade funktioner kan du som användare tänkas få tillgång till.

Detta motstånd i början innebär ju också att det är en större tröskel för att bli medlem, vilket automatiskt kommer filtrera bort dem personer som inte är seriösa nätdejtare och bara vill ha något enkelt. Dem kommer inte orka göra klart processen helt enkelt.

Ett exempel på en sida som har ett personlighetstest är Elitsinglar.