HappyPancake

dejtingsidan happypancake logo

Betyg: ☆☆☆☆ (1 av 5)

  • Om företaget: Lanserades i Sverige 2007, med svenskregistrerat aktiebolag.
  • Användningsområde: Dejtingsida som fungerar bäst på dator, dejting app.
  • Funktioner: Enbart grundläggande funktioner. Saknar matchmaking och andra smarta funktioner.
  • Kontotyper: Gratis, tjänsten finansieras helt av reklam.
  • Typ av dejtingtjänst: Oseriös, många som testar utan större engagemang.
  • För vem passar Happy Pancake? Vi rekommenderar inte Happy Pancake. Det finns många bättre dejtingsidor att prova.

HappyPancake jämfört med andra dejtingsidor

happy pancake

☆☆☆☆

Säkerhet:

40

Användarupplevelse:

15

Funktioner:

40

Dejting app: Ja

Testa gratis: Ja

Rekommenderas ej! Dålig upplevelse, reklam, och otydlig personuppgiftpolicy.

match

★★★★★

Säkerhet:

100

Användarupplevelse:

95

Funktioner:

90

Dejting app: Ja

Testa gratis: Ja

Bäst i Test! Rekommenderas för de alla åldrar, med bra upplevelse och hög säkerhet.

ourtime är en dejtingsida för dig över 50

★★★★

Säkerhet:

100

Användarupplevelse:

85

Funktioner:

80

Dejting app: Ja

Testa gratis: Ja

För 50 plus: Ourtime specialiserar sig på dejting för dig över 50!

Recension

Happypancake är gratis, men det kommer med flera nackdelar

HappyPancake är en gratis dejtingsida som istället för att erbjuda premiumkonton tjänar pengar på annonsering. Så vad är då fördelarna och nackdelarna med att Happy Pancake är en gratis dejtingsajt? Den främsta fördelen för dig som användare är att du får tillgång till alla funktioner utan att behöva betala någonting. Det låter kanske fantastiskt, men är det för bra för att vara sant? Vårt korta svar är: -Ja, det är för bra för att vara sant. Läs vidare om varför du bör undvika Happypancake…

Därför borde du undvika HappyPancake

1. Upplevelsen är riktigt dålig

Vi har testat Happy pancake och vårt omdöme är uteslutande negativt när det gäller användarupplevelsen. Själva dejtingtjänsten är undermålig de mer seriösa dejtingsidorna i Sverige vad gäller just funktionalitet och användarupplevelse. Själva dejtingfunktionerna når inte alls upp till dagens moderna standard, exempelvis är HappyPancake’s sajt inte mobilanpassad. De erbjuder heller inte någon matchmaking funktion. Alla dessa funktioner får man däremot hos vår favorit dejting sida Match.

skärmdump på dejtingsidan happypancake

Vi tror hur som helst att bristen på funktioner är ett resultat av att HappyPancake resonerar som så att de själva faktiskt inte tjänar mer pengar på att förbättra tjänsten, för deras intäkter kommer ju helt från reklam. Dessutom är själva reklamen en stor del av det som förstör användarupplevelsen på Happy pancake, den är nämligen helt gränslös. Titta på bilden här nedanför så förstår du säkert vad vi menar, det är reklam precis överallt.

2. Säkerheten framstår som sämre än andra dejtingsidor

När det kommer till säkerhet är vi skeptiska. Främst då det är en gratissida som alltså tjänar pengar på att sälja reklam. Ofta vill annonsörer kunna rikta reklam, och behöver då användardata. Vi vet inte vad Happy Pancake har för exakt policy här, men idéen känns helt klart olustig eftersom de flesta av oss vill hålla vårt nätdejtande någorlunda privat. Det faktum att Happypancake är reklamfinansierat innebär alltså att du som användare istället på sätt och vis betalar med din personliga information och med dina ögon när du ser på reklam. Inte kul.

Upptäck de bästa dejtingsidorna

Vår topplista rankar de bästa dejtingsidorna i Sverige, och går igenom fördelar och nackdelar med olika alternativ.

3. HappyPancake gör det svårt att ta bort sitt konto

Ofta när man testat en dejtingsida vill man ta bort sitt konto när man inte längre vill använda tjänsten. På Happypancake är det onödigt svårt att ta bort sitt konto. Det du kan göra är att först pausa din profil, då visas den inte längre för andra användare, och sedan vänta en obestämd tid innan Happy pancake själva väljer att ta bort kontot. Detta är mycket underligt och fråntar såklart dig som användare kontroll över din personliga information.
Tips – Så tar du bort ditt konto på Happy Pancake:
Sedan EU-reglerna GDPR infördes så är alla företag skyldiga att kunna ta bort all personlig information om du som användare begär det. Så om du vill ta bort ditt konto behöver du bara kontakta Happypancake och begära att de i enlighet med GDPR tar bort ditt konto och all information de har sparat om dig som användare.

Betyg

Funktionalitet: ★★☆☆☆
Säkerhet: ★★☆☆☆
Användarupplevelse: ☆☆☆☆
Samlat betyg: ☆☆☆☆

Vårt omdöme

Vårt samlade omdöme i denna recension är helt enkelt mycket dåligt. Vi rekommenderar att du som vill testa nätdejting istället ska prova en mer seriös dejtingsida. Om du inte vill betala så kan vi glädja dig med att de flesta stora dejtingsajter faktiskt erbjuder gratis registrering så du kan prova dessa en period, helt utan att betala.

Läs mer om Sveriges mest populära dejtingsidor

Vi har testat de mest populära dejtingsidorna i Sverige och berättar om fördelar och nackdelar med olika alternativ.