Match – Test & omdömen

match

Betyg: ★★★★★ (5 av 5)

Om dejtingsidan: Match.com lanserades i Sverige 2002, idag är det landets största dejtingsida.
Typ av dejtingsida: Match är en modern och pålitlig dejtingsida, med trygg och positiv stämning bland medlemmarna.
För vem passar Match? Match har många medlemmar i alla åldrar och passar därför bra för de allra flesta.
Pris: Match är gratis att prova, sedan kan du själv välja om du vill ha ett månadsprenumeration från 149kr för att låsa upp alla funktioner.
Unika funktioner: Match.com Sverige har flera bra funktioner som t.ex. MatchAffinity personlighetstest, singel-events, Zen-läge där bara de som matchar dina egna kriterier kan kontakta dig, video-chat för att dejta hemifrån, och mycket mer.

Just nu: Testa Match dating med ett gratis prova-på konto med vår länk nedan

kvinna surfar på match dejtingsida

Därför gillar vi Match: Fördelar

 • Tryggt val där alla nya profiler verifieras av Match.
 • Många medlemmar vilket ger dig bättre chanser att hitta den rätta.
 • Seriös dejtingsida med bra stämning.
 • Enkelt att använda och det går mycket fort att komma igång på Match.
 • Funkar lika bra i mobilen, plattan och på datorn, så du kan nätdejta hur du vill.
 • Osynligt läge så du kan testa och söka på Match, helt utan att synas.
 • Video-chatt så att du kan dejta hemifrån.

Användarnas omdömen

”Vi har precis flyttat ihop! Och en fågel viskade i mitt öra att han börjat fundera på förlovning”

Frida

Frida

Träffade Markus på Match

”Efter en ganska intensiv och kortvarig text och samtalsperiod (ett dygn!), beslutade vi oss för att ses och undersöka om kemin fanns där. Det sa pang direkt!”

David

David

träffade BarbRo på match

Recension

Storleken har betydelse – Match har massor av medlemmar

Match.com är kort och gott vår stora favorit bland alla dejtingsidor. Match är en av de största inom nätdejting i Sverige och får varje vecka mer än 15.000 nya medlemmar. Det betyder att det alltid finns nya personer att få kontakt med hos Match. Det är en av de grundläggande faktorerna för varför vi gillar den här dejtingsidan, det finns nämligen ett otroligt stort nätverk om människor att dejta.

Match.com är fullt med bra funktioner

En av de andra viktiga punkterna vi utvärderar är funktionalitet. Hur väl hjälper dejtingsajten dig som användare att hitta något att dejta? Eftersom Match.com Sverige har funnits i 15 år, så har de haft god tid på sig att förfina sin tjänst. Den är alltså vid det här laget otroligt effektiv för att hjälpa dig få kontakt med andra människor. Det finns både traditionella funktioner som sök och listor, men även mer avancerade Matchmaking funktioner som de kallar för MatchAffinity. Med MatchAffinity används ett personlighetstest för att para ihop dig med en passande dejt, så att ni vet att ni har liknande åsiker och värderingar redan när ni matchas ihop.

matchaffinity personlighetstest

Match har dessutom en etablerad närvaro utanför det digitala. De arrangerar nämligen mingel-event (exempelvis after-work, fika, osv.) för sina medlemmar i städer som exempelvis Stockholm, Göteborg och Malmö. Det innebär att du hos Match.com får en stor hjälp att ta klivet från dejtingsidan till en dejt i verkliga livet, något som ofta kan vara ett av de klurigaste stegen när man väl fått kontakt med någon på nätet.

Match tar din trygghet på allvar

En annan punkt vi utvärderat är säkerhet. Här får Match dating starkt betyg då de exempelvis utför manuell granskning av alla nyregistrerade profiler för att säkerställa en seriös nivå bland medlemmarna. Det finns även ett moderator-team som du som medlem kan kontakta om du själv upptäcker en misstänkt profil på sidan.

Enkelt att använda

Till sist har vi utvärderat den allmänna användarupplevelsen. Match.com är enkelt att använda och med en mobilanpassad sajt samt en dejting app så spelar det ingen roll om du föredrar att sitta vid datorn, telefonen eller plattan. Oavsett så är upplevelsen på Match mycket bra och det är snabbt och enkelt att komma igång.

match.com dejting app är enkel att använda

Betyg

Funktionalitet: ★★★★★
Säkerhet: ★★★★★
Användarupplevelse: ★★★★★
Samlat betyg: ★★★★★ (5 av 5)

Vad kostar det att gå med i Match?

Match erbjuder både begränsade gratiskonton och betalda Premium-prenumerationer. För att få tillgång till alla funktioner behöver du betala för en prenumeration.

Med en prenumeration får du tillgång till följande funktioner:

 • Obegränsad kommunikation med medlemmar.
 • Ingen reklam.
 • Se vilka medlemmar som gillar dig.
 • Få specialpriser på singel-events.

Match.com priser och paket

Du kan teckna en prenumeration i antingen 1, 3 eller 6 månadspaket, där du får ett lägre månadspris för de större paketen.

Priser (uppdaterat Januari 2024)

 • 1 månad: 299kr
 • 3 månader: 199kr per månad
 • 6 månader: 149kr per månad

Så här skapar du ett konto och testar Match dejting gratis

Det enklaste sättet att bestämma om Match dejting passar dig är att testa med ett gratis konto. När registrerar dig för ett gratiskonto så får du tillgång till en begränsad version av Match, som låter dig testa hur det fungerar och se vilka medlemmar som finns där. Oavsett om du vill ha en prenumeration eller inte senare, så kan du alltså börja med att testa Match gratis för att se andra singlar och pröva-på hur dejting går till på Match.

Vanliga frågor om Match

Är Match bra?

Ja! Vi anser att Match är en av Sveriges absolut bästa dejtingsidor, läs hela vår recension för att få veta mer.

Vad kostar Match.com?

Match.com är gratis att testa. För att få tillgång till alla funktioner behöver du dock betala. Baspaketet kostar från 149kr per månad. Men även där går det oftast att få mycket bra rabatter, exempelvis första månaden för 49kr.

Hur går man ur Match.com?

Det är mycket enkelt att gå ur Match. Logga in på ditt konto och klicka på din profilbild. Gå sedan till Support och klicka på länken Avsluta ditt konto, följ sedan processen tills du får en bekräftelse.

Funkar Match i mobilen?

Ja. Match har en helt mobilanpassad dejtingsida och erbjuder även en app.

Hur kontaktar jag Match kundtjänst?

Det enklaste sättet att kontakta Match kundtjänst är att skicka ett mail till: support@help.match.se

Så här ser Match.com Sverige ut

dejtingsidan match gränssnitt 2023
På bilden har vi dolt användarnas ansikten och bytt ut namnen för att skydda deras identitet. När du använder Match kan du alltid se bilder på de andra singlarna.
match.com har videochatt på sin dejting app
match dejtingapp
man inne på dejtingsidan match.com