eDarling

dejtingsajten edarling

Betyg: ★★☆☆☆

  • Om företaget: Lanserades i Sverige 2010, med tjänst helt på svenska. Företag registrerat i Tyskland.
  • Användningsområde: Dejtingsida som fungerar på dator, plata och mobil, och en dejting app.
  • Unika funktioner: Personlighetstest och speciella matchmaking funktioner.
  • Kontotyper: Gratis-konto, eller betalkonto för att använda alla funktioner.
  • Typ av dejtingtjänst: Seriös, med fokus på matchmaking för att bli ihopparad baserat på personlighetstest.
  • För vem passar eDarling? Bäst för dig över 35 år.

Till eDarling >>

Upptäck de bästa dejtingsidorna

Vår topplista rankar de bästa dejtingsidorna i Sverige, och går igenom fördelar och nackdelar med olika alternativ.

eDarling Recension

Den första och viktigaste punkten när vi bedömer dejtingsidor är själva dejting funktionerna. Alltså hur väl tjänsten hjälper dig att komma i kontakt med andra människor. Det är ju A och O i dejting. På denna punkt är eDarling lite ovanlig. De har nämligen profilerat sig som en matchmaking tjänst. Vad betyder då det? Det innebär att eDarling helt utgår från ett personlighetstest för att ”matcha” dig med en passande person att dejta. De kallar sitt personlighetstest för IdealPartner. Testet liknar det som Elitsinglar använder.

IdealPartner testet innebär att du som ny medlem svarar på hela 283 frågor om dig själv och om hur din perfekta dejt ska vara. Sedan använder eDarling datoriserade uträkningar för att matcha ihop dig med andra som svarat på ett sätt som gör att ni passar ihop. Det kanske låter som science fiction, men det ska vara grundat i beteendevetenskap samt bygga på eDarlings stora mängder data. Dock ställer vi oss tveksamma till hur bra denna funktion fungerar i praktiken, då det finns en risk att det bidrar till en lathet hos medlemmar. Helt enkelt att man blir passiv och mindre nyfiken på att själv lära sig mer om andra medlemmar, och istället låter ”datorn” göra jobbet. Därför rekommenderar vi våra läsare att istället kolla in Match, som är mer fokuserat på att erbjuda bra funktioner för sina medlemmar att själva skapa kontakt med varandra.

En annan viktig aspekt i vår bedömning av dejtingsidor är säkerhet. I dagens samhälle är IT säkerhet och säkrade personuppgifter väldigt omtalat och är ett känsligt ämne för många. Hos eDarling är din profil bara synlig för inloggade medlemmar på dejtingsidan. Den kommer alltså inte bli synlig på exempelvis Googlesökningar. eDarling använder sig dessutom av branschstandard kryptering, så kallad SSL, av dina personuppgifter. Allt för att du ska ha en trygg upplevelse med dejting på nätet. Även detta ger eDarling goda betyg.

Den tredje punkten vi tittat på är hur användarvänlig dejtingsidan är och hur bra tjänsten funkar på mobilen. Här får eDarling svagare betyg för sin moderna design samt sin dejting app. Detta är en dejtingsida som går att använda, men som inte känns helt enkel. Speciellt får eDarling minuspoäng då dejtingsajten skulle kunna vara bättre anpassad för mobilanvändare.

Betyg

Funktionalitet: ★★★☆☆
Säkerhet: ★★★★
Användarupplevelse: ★★☆☆☆
Samlat betyg: ★★☆☆

Bilder på eDarling

screenshot av edarling
screenshot av edarling2