Dejting 50+

Är du över 50 och vill hitta kärleken? Du är inte ensam! Idag är dejting 50+ populärt och nätdejting är mycket vanligt bland mer livserfarna människor.

50 plus dejting – Så kommer du igång

Det är egentligen ingen större skillnad att dejta när du är över 50, jämfört med när du är yngre. Så här går det till:

  1. Välj en lämplig dejtingsajt.
  2. Skapa din profil.
  3. Börja chatta med andra medlemmar.
  4. Hitta någon du finner intressant och gå på dejt.

Att välja en lämplig dejtingsajt är inte speciellt svårt. De flesta större sidor är lika lämpade för 50+ dejting som för andra åldrar. Det finns ett par sidor som är extra bra för dig som är 50 plus, och dem går vi igenom här.

Bästa dejtingsidor för dejting 50+

Title
1. Elitsinglar

★★★★★
Bästa sidan för 50+
Elitsinglar riktar sig till de som är ambitiösa och vill mycket med sina liv. Här hittar du många singlar som är i andra halvan av livet och letar efter någon likasinnad att dela livet med.

Title
2. Match

★★★★
För alla åldrar
Match är kanske den största dejtingsidan och har funnits sedan 1995. De fokuserar på att det ska vara enkelt att använda, både på dator och telefon. Dessutom finns mängder av singlar i alla åldrar.

Title
3. eDarling

★★☆☆☆
Matchmakingtjänst
eDarling använder sig av personlighetstest och algoritmer för att matcha ihop medlemmar. Det gör sidan lite svårare att använda och det tar mer tid att komma igång.

Tips för lyckad 50+ dejting

Vad mer behöver du tänka på för att lyckas med din dejting? För det mesta är det samma saker som i alla sociala sammanhang: att vara trevlig och lyhörd, samt göra ett bra första intryck.

Är det första gången du ska testa nätdejting är det dock ett par saker som är bra att veta. Dessa går vi igenom här:

1. Profilbilden gör stor skillnad

När du söker på singlar på en dejtingsida så är det främst profilbilden som du ser. Den är som ditt visitkort, och är det som andra människor använder för att bilda sitt första intryck av dig. Lägg därför lite extra energi på att välja en bra bild, som är smickrande men ändå representativ för hur du faktiskt ser ut. Välj inte en 10 år gammal bild, det kommer bara leda till problem i ett senare skede.

2. Dela inte med dig för mycket

Dejtingsidor är i grunden en social kontaktyta. Precis som i andra sociala sammanhang riskerar du att få kontakt med fel människor, kanske de med dolda agendor och dåliga värderingar. Se därför till att du inte delar med dig av några personliga uppgifter, t.ex. bankkontonummer eller bank-id.

Det är också bra att vänta med att ge ut sin adress tills du är trygg med att den du pratar med är en pålitlig person. Vänta tills efter ni varit på en dejt eller två innan du släpper in någon för nära. Därför är det naturligt att alltid ses de första gångerna på en allmän plats, som t.ex. ett kafé eller en restaurang.

Det var de viktigaste tipsen inför din nätdejting, nu önskar vi dig lycka till med din 50+ dejting!