Dejting 50+

Är du över 50 och vill hitta kärleken? Du är inte ensam! Idag är dejting 50+ mycket populärt och nätdejting är vanligt bland mer livserfarna människor. Senior dating är helt klart inget konstigt, och vi tycker alla 50 plussare borde ge nätdejting en chans.

50 plus dejting – Så kommer du igång

Det är egentligen ingen större skillnad att dejta när du är över 50, jämfört med när du är yngre. Så här går det till:

  1. Välj en lämplig dejtingsajt.
  2. Skapa din profil.
  3. Börja chatta med andra medlemmar.
  4. Hitta någon du finner intressant och gå på dejt.

Att välja en lämplig dejtingsajt är inte speciellt svårt. De flesta större sidor är lika lämpade för 50+ dejting som för andra åldrar. Det finns ett par sidor som är extra bra för dig som är 50 plus, och dem går vi igenom här.

Bästa dejtingsidor för dejting 50+

match dejtingsida
1. Match

★★★★★
Bästa sidan för 50+
Match är den största dejtingsidan i Sverige och här hittar du mängder av singlar över 50. De fokuserar på att det ska vara tryggt och enkelt att använda. Dessutom kan du registrera dig med ett gratis osynligt konto för att testa sidan innan du tar klivet och börjar dejta.
Läs mer om Match

Tips: Testa Match med ett gratis prova-på konto via vår länk nedan

ourtime är en dejtingsida för dig över 50
2. Ourtime

★★★★
Speciellt för de mognare
Ourtime vänder sig enbart till de som är över 50, vilket betyder att du hittar massor av singlar i din egen ålder.
Läs mer om Ourtime

Tips: Testa Ourtime med ett gratis prova-på konto via vår länk nedan

elitsinglar
3. Elitsinglar

★★★☆☆
För dig med höga krav
Elitsinglar riktar sig till de som är ambitiösa och vill mycket med sina liv. Här hittar du många singlar som är i andra halvan av livet och letar efter någon likasinnad att dela livet med.
Läs mer om Elitsinglar

Tips för lyckad 50+ dejting

Vad mer behöver du tänka på för att lyckas med din dejting? För det mesta är det samma saker som i alla sociala sammanhang: att vara trevlig och lyhörd, samt göra ett bra första intryck.

Är det första gången du ska testa nätdejting är det dock ett par saker som är bra att veta. Dessa går vi igenom här:

1. Profilbilden gör stor skillnad

När du söker på singlar på en dejtingsida så är det främst profilbilden som du ser. Den är som ditt visitkort, och är det som andra människor använder för att bilda sitt första intryck av dig. Lägg därför lite extra energi på att välja en bra bild, som är smickrande men ändå representativ för hur du faktiskt ser ut. Välj inte en 10 år gammal bild, det kommer bara leda till problem i ett senare skede.

2. Dela inte med dig för mycket

Dejtingsidor är i grunden en social kontaktyta. Precis som i andra sociala sammanhang riskerar du att få kontakt med fel människor, kanske de med dolda agendor och dåliga värderingar. Se därför till att du inte delar med dig av några personliga uppgifter, t.ex. bankkontonummer eller bank-id.

Det är också bra att vänta med att ge ut sin adress tills du är trygg med att den du pratar med är en pålitlig person. Vänta tills efter ni varit på en dejt eller två innan du släpper in någon för nära. Därför är det naturligt att alltid ses de första gångerna på en allmän plats, som t.ex. ett kafé eller en restaurang.

Det var de viktigaste tipsen inför din nätdejting, nu önskar vi dig lycka till med din 50+ dejting!

3. Börja försiktigt innan du satsar stort

Innan du satsar på en stor dejting-karriär så är det en god idé att testa försiktigt i början. Enklast är att skapa ett konto på dejtingsidor med gratis registrering, för att kunna se om sidorna fungerar. Sen när du är bekväm med hur det går till så kan du enkelt börja ta kontakt med andra medlemmar i din egen takt.