Kategorier
dejting

Dejting på vintern

Nu när sommaren är förbi och vintersäsongen åter står för dörren så vill vi passa på att ge er våra råd för lyckade dejter under vintern. Därför har vi här sammanställt våra 3 bästa vinter dejting tips, spana in dem nu!

1. Brunchdejt istället för middag

Här i Sverige så blir, som vi alla vet, dagarna mycket korta under vinterhalvåret. Det medför för många trötthet och en känsla av att man vill gå i ide. Det betyder också att middagsdejter på vintern ofta är svårare att få till, då den andra personen helt enkelt är tröttare än på sommaren och inte är lika sugen. Vi rekommenderar därför att du istället föreslår att gå på brunch med din dejt! Det görs som bekant mitt på dagen, när det är ljust, samt öppnar upp för att förlänga dejten med en härlig promenad ifall vädret tillåter.

dejting på brunch

2. Bakning som dejting aktivitet

Det är få saker som passar så bra som aktivitet under en dejt som bakning. Det är dock något som man oftast förknippar med höst och vinter, då få är sugna att stå inne i ett varmt kök under sommaren. Därför föreslår vi att du passar på att baka goda kakor eller bullar tillsammans med din dejt nu på vintern! Det skapar ett gyllene tillfälle att dels tillbringa en längre tid tillsammans utan att riskera stela tystnader, då ni båda kommer ha händerna fulla med knådande och bakande.

Det är dock klokt att föreslå bakning först till den tredje eller fjärde dejten, då det kan verka lite för intimt att göra om ni precis träffats på någon av alla dejtingsidor. Bakning passar dessutom bra som aktivitet när ni lärt känna varandra lite bättre, för att ge dig en möjlighet att visa upp en ny sida av dig själv. Kanske har du något familjerecept ni kan baka? Det kan ge dig chanser att prata om din barndom på ett otvunget sätt. Dejting handlar ju trots allt om att lära känna varandra, så varför inte ta denna chans att knyta djupare band.

bakning på en dejt

3. Ta med din dejt på julmarknad

Lyckad dejting handlar mycket om att anpassa sig efter säsonger och högtider. Genom att göra detta så får du goda möjligheter att knyta starka band till din dejt, genom att dela och utbyta era tankar om traditioner som är viktiga i era liv. Kanske spelar julen en speciellt viktig roll i ditt eller din dejts liv? Har du och din dejt familjetraditioner som liknar varandra? Möjligheterna att otvunget prata om privata och familjära ämnen är mycket bra helt enkelt, något som ofta inte är fallet när man bara har kontakt på en dejtingsajt.

En aktivitet som säkerligen kommer ge dig chanser att prata om julen, som dessutom är väldigt mysig och lämplig för exempelvis första dejten, är att gå på julmarknad. Nästan alla städer har en eller flera julmarknader under december månad, och stämningen är ofta romantisk med små stånd som säljer godsaker och har vackra dekorationer. Kort och gott så är det en perfekt miljö för en dejt!

par som träffats via dejtingsidor som är på dejt på julmarknad