Hitta vänner

Ifall du tror att nätdejting bara är till för romantik så har du fel. Faktum är att många använder dessa tjänster för att träffa nya vänner. Även om de som primärt letar efter en romans, uppskattar ofta också när de får möjligheter att hitta nya vänner.

Hitta nya vänner med dejtingsidor

Eftersom moderna dejtingsidor är utformade för att hjälpa människor att hitta personer med liknande värderingar och intressen, så är de fantastiskt väl lämpade för att träffa nya vänner.

Dessutom så behöver du oftast inte använda de mest avancerade funktioner när du vill hitta vänner, vilket innebär att ett gratis-konto antagligen räcker bra till detta ändamål.

Vill du prova själv så rekommenderar vi att du testar Match, som har den största gruppen medlemmar samt en mycket seriös stämning som väl lämpar sig för att träffa vänner gratis.

Vanligare att känna sig ensam

Det är inget konstigt eller ovanligt att känna sig ensam. Faktum är att studier har visat att hela sex av tio svenskar känner sig ensamma och vill skaffa nya vänner. Det är helt klart ett samhällsfenomen.

Det går att spekulera i vad det är som driver på denna ensamhet, och det är såklart svårt att förneka den betydande tid de flesta numer lägger på internet, tv, och andra isolerande aktiviteter.

Det kan ofta kännas svårt att träffa nya vänner

Att träffa nya vänner som vuxen kan kännas svårt. Det kan bero på att man har lite tid utanför arbete och familjeliv, eller helt enkelt att man har svårt att hitta lämpliga kontaktytor med andra människor.

Om du också känner att det är svårt, så är du inte ensam. Känn dig trygg med att fler är i samma situation. Det är faktiskt inte lika enkelt att hitta vänner som vuxen, jämfört med som barn när det fanns stora sociala kontaktytor i skolan och idrott.

man som behöver hitta vänner

Så gör du för att hitta vänner

Vi har i artikeln gått igenom anledningar till varför det är svårt att hitta vänner i dagens samhälle som vuxen. Men det går också att använda dessa omständigheter till ens fördel.

Att de flesta spenderar mycket tid på internet och på sina telefoner innebär också att det finns enormt många människor du kan nå via dessa kanaler.

Vårt tips är att testa antingen ett socialt nätverk som Facebook, eller en mer fokuserad tjänst som Match för att hitta nya vänner.

Det är inte lönt att vänta med att försöka träffa nya vänner

Det kan kännas motigt att försöka träffa vänner på internet. Men det enda vi kan säga med säkerhet är att om du aldrig testar så kommer du aldrig hitta några nya vänner.

Om du behöver en spark i baken kanske du har en familjemedlem eller annan bekant som känner likadant som kan testa tillsammans med dig?

Friskt vågat, hälften vunnet. Lycka till!