Viktigt att tänka på

Vissa saker är väldigt viktiga att tänka på ur säkerhetsperspektiv när man nätdejtar. I den här artikeln går vi igenom det du måste veta innan du sätter igång med nätdejting.

Personuppgifter

Du bör aldrig lämna ut för mycket information om dig själv till något du mött på nätet.
Saker som personnummer, adress, telefonnummer hem och din arbetsplats bör du till en början inte dela med dig av.

Första dejterna

När du för första gången träffar någon du mött via en dejtingsajt så är det alltid bäst att ses på en plats där det rör sig mycket folk. Du vet inte om den du stämt träff med är farlig, därför att det bra att ha andra omkring sig. Kom ihåg att alltid berätta för någon vem du ska träffa, var ni skall ses och när. Du bör heller inte gå med på att låta den du skall träffa skjutsa dig till, eller hem, från dejten.

Lite skepsis är nyttigt

Lita aldrig fullt ut på det din dejt säger, det finns både män och kvinnor där ute som har helt andra värderingar än du. Känn efter vad dina instinkter säger dig. Är det en pålitlig människa du träffat? Innan du känner personen bättre så bör du vara vaksam, det gäller så väl på dejtingsidor som i verkliga livet.

Hjälp till att skydda kvinnor

För att förebygga att otäcka brottsliga saker sker, så vill vi utbilda fler om de faror som finns och hur man kan skydda sig. Därför hoppas vi att ni vill hjälpa till genom att länka till den här artikeln.

Gör så här för att hjälpa till:

nätdejting

Genom att klistra in följande html kod på er hemsida så kommer knappen ovan att synas och fungera som en länk till den här artikeln:

<a href=”http://xn--ntdejtingtips-bfb.se/viktigt-att-tanka-pa/” target=”_blank”><img src=”http://nätdejtingtips.se/natdejting.png” alt=”nätdejting” height=”150px” border=”0″ title=”nätdejting”></a>

Vill ni istället bara visa en textlänk så använder ni följande html kod:
<a href=”http://xn--ntdejtingtips-bfb.se/viktigt-att-tanka-pa/” target=”_blank”>Nätdejting: Viktigt att tänka på!</a>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *