5 Dejting misstag

Som med allting annat så finns det även inom dejting några vanliga snedsteg många tar.
I den här artikeln går vi igenom de fem vanligaste misstagen.

Skäms inte!

Nätdejting har blivit betydligt vanligare under de senaste åren. För 5-10 år sedan var det relativt ovanligt, och det fanns då anledning att smussla med vad man höll på med.

Nu för tiden finns det dock ingen anledning att skämmas för att dejta på nätet!
Genom att inte våga berätta det för folk i din omgivning kan du gå miste om att få kontakt med en hemlig beundrare.

Fram med kameran

Att gå med i en nätdejtingtjänst utan att lägga upp en bild är lite som att försöka sälja ett hus utan att hålla en visning. -Det kanske går, men inte speciellt bra.

Se därför till att börja på rätt sätt, med en bra bild! Be någon om hjälp att fånga dig från din rätta sida, så kommer allting att gå vägen.

Ha inte för höga krav

När du just börjat nätdejta så kan det verka som att ingen av "snyggingarna" vill gå ut med dig. Vi på redaktionen har hört många klaga på alla fulgubbar och tråktanter som ligger ute på nätet.

Det är dock ett misstag att rata folk utifrån deras bilder, det kan ju endast leda till något gott att träffas! Det värsta som kan hända är ju att ditt självförtroende får en skjuts av att få lite smicker på första träffen, det låter väl inte så hemskt?

Var ärlig

Om du varit på en dejt med något du fått kontakt med på nätet och du inte har intresse att träffas igen, var då uppriktig. Ifall personen frågar om ni skall ses igen, förklara hur du känner. Diffusa svar leder inte till något bra, även om du bara har som avsikt att inte såra den andra.

Planera inte en helkväll

När det är dags för första dejten så kan det vara lätt att vilja planera den i minsta detalj.
Det är dock en god idé att enbart bestämma att mötas upp på ett fik, för att se om man överhuvudtaget är kompatibla med varandra. Ifall det flyter på bra, föreslå ett biobesök eller en promenad och en lättare middag.

På detta vis fastnar du aldrig i en dejt, du kan helt enkelt förlänga den efter tycke och smak.

Börja med nätdejting

Nu när du läst våra bästa tips är du redo att börja dejta! Det enklaste sättet att komma igång är att spana in vår topplista över Sveriges bästa dejtingsidor.